1 cm

Wat is nu één cm? Op een meter is het nauwelijks zichtbaar, als het gaat om een naad tussen de bagageklep en het voorscherm lijkt die ene cm wel een meter! Voordat de auto gespoten wordt, zal die naad weer genormaliseerd moeten worden. Ik had het lang uitgesteld, maar vanavond moest het gebeuren.

Eerst maakte ik met een staalborstel op de boormachine de goot tussen het scherm en de kofferbak schoon van verf en plamuur. Vervolgens heb ik gekeken of ik het scherm kon demonteren aan de bovenzijde. Het bleek gerepareerd en ik kon de eerste tien cm losmaken van het gootje. Daarna was het origineel en niet zonder veel stuk te maken, te verwijderen. Ik heb besloten met de flex in het gootje, in de vouw van het scherm, een naad te flexen om zo het hele scherm naar binnen te kunnen duwen. Deze naad heb ik tot ongeveer halverwege het scherm gesneden en toen kon ik het in zijn correcte vorm duwen. Met de kofferklep dicht heb ik de gewenste positie met tape gemarkeerd waarna ik het resultaat kon beoordelen.

Lancia Montecarlo voorscherm

Zoals te zien is op de foto zit ik aardig in de buurt. Zo heb ik het scherm weer vastgelast. Dat ging best maar vraagt nog wel een boel afwerking. Dat ga ik morgenavond doen. Ook moeten dan de deuren er nog in, die heb ik nog niet kunnen passen. Dan is de carrosserie klaar voor de spuiter en hoef ik alleen nog de remblokjes achter te monteren. Die liggen morgen voor me klaar bij de automaterialenzaak. Daarna de remmen achter erop en dan kan hij op zijn wielen gezet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je het een leuke blog? Share, like of subscribe!