APK!

Met de APK afspraakbevestiging uitgeprint naast me in de auto, vertrok ik vol goede moed naar het keurstation. Tussen de middag checkte ik nog even de RDW-site, de keuringsdatum bleef op 22 september 2022 staan. Om vier uur ’s middags kwam het verlossende woord; de auto was goedgekeurd. Er was alleen nog een verkeerd afgestelde koplamp aangetroffen. Nadat deze afgesteld was en de band rechtsachter gerepareerd was, kreeg de auto fiat om weer twee jaar rond te mogen rijden.

Ik kon het niet laten om meteen een klein rondje in de buurt te rijden. Wat heerlijk om weer open en rauw te kunnen rijden. Mijn gewoonte is om ook direct de bandenspanning te controleren. Bij het keuringsstation hebben ze de gewoonte dit ook te doen en ook om dan de spanning op 2,5 bar te zetten. Teveel voor de lichte Montecarlo. Ik bracht hem terug naar 2,2 bar. Thuis haalde ik vervolgens mijn washal-emmer op en een uur later stond de auto te glimmen in mijn garage, klaar voor Viva Italia op tweede paasdag.

Samen met een kameraad reden we vanaf Hoofddorp naar Zandvoort. In totaal verschenen er vier Montecarlo’s op de stand waarvan ook de erg bekende, verbouwde met ruim 400pk. Erg leuk om de eigenaar hiervan te spreken en de auto eens live te zien. De eigenaar bleek ik al eens digitaal ontmoet te hebben, hij maakte voor mijn auto de beugeltjes waarmee de neusband vastgezet is. Ik ben erg onder de indruk van zijn vakmanschap. Ik neusde uitgebreid rond in zijn motorruimte en zag de grote hoeveelheid aanpassingen die hij doorgevoerd heeft. Hij bouwde twee van deze exemplaren. Dergelijke modificaties gaan mij te ver. Ik heb ook niet de kennis, laat staan de apparatuur, om hetzelfde te bereiken. Ik ga daarom mijn eigen weg. Ik ben benieuwd waar mijn auto gaat eindigen…

Dikke Montecarlo met Integrale Turbo 16V en 400pk

Het was trouwens erg leuk om een aantal trouwe lezers van dit blog te ontmoeten. Leuk om een gezicht te hebben bij de views die mijn schrijfsels krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je het een leuke blog? Share, like of subscribe!