Bakboord

Na veel werk verzet te hebben gaat de boot morgen het water in. Er moet nog van alles gebeuren, maar de aandacht kan weer licht verschuiven naar de Montecarlo. Vaststaat dat volgende week donderdag de hulptroepen komen om de motor, bak en wat verder nog lukt, in de auto te zetten. Een harde deadline en een mooi vooruitzicht! Tijd om de bestuurderszijde (bakboordzijde) van de auto verder af te maken.

Met de voordeur loop ik een beetje vast. Ik heb hem vrijwel helemaal in elkaar gekregen; de deur functioneert, al loopt het raammechanisme erg stroef, kan open en dicht en alles zit erop en eraan. Ik mis alleen een stukje vloerbedekking dat in het deurpaneel gemonteerd zit waardoor ik nu de armsteun niet goed kan monteren. Ik ben die vloerbedekking stukjes nog niet tegengekomen, dat wordt dus nog wat. Daarom liet ik de deur even voor wat hij is en concentreerde ik me vanavond op het ruitje in de B-stijl. Deze moet worden geplakt met kit en ik besloot dit hetzelfde aan te pakken als de achterruit. Eerst passen, dan met een stift de rand aftekenen en dat zorgvuldig afplakken. Vervolgens ook de carrosserie afplakken waar de ruit ingezet wordt en dan flink kitrupsen leggen. Ik drukte de ruit er vervolgens in en trok de kit strak met een vinger en kreeg een supermooi resultaat door de afplaktape te verwijderen. Daarna direct het afdekframe gemonteerd aangezien dat een plekje opeist in gedeelten waar ik nu kit had zitten. Met een lijmklem zette ik alles vast zodat het in vorm blijft als het opdroogt.

Lancia Montecarlo ruitje B-stijl

In een eerder stadium had ik al de chromen sierlijst en het PininFarina logo gemonteerd. Het logo heb ik vastgezet met kit en daarna met een afplaktape op zijn plek gehouden.

Lancia Montecarlo PininFarina Logo

Nu ik toch op dreef was ben ik meteen doorgegaan. De plaat die langs de motorklep staat zat losjes vast op de carrosserie. Ik heb hem gedemonteerd en wat kleine verbuigingen aan de rand gecorrigeerd, waarna ik hem opnieuw monteerde maar nu officieel. Dat betekent dat hij met 3 boutjes vast kwam te zitten en netjes uitgelijnd is met het achterscherm. Ook monteerde ik de benzine vulhals. Die sluit aan op de tank en gaf me de mogelijkheid de tankdop erop te draaien. Tenslotte monteerde ik alvast het roostertje dat de carrosserie afwerkt. Bakboord is bijna klaar! Nog een spiegel en 1 sierlijst monteren en dan kan ik verder met stuurboord. Het gaat best snel zo!

Lancia Montecarlo Tankdop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je het een leuke blog? Share, like of subscribe!