Een rubbertje

Bij de voorraad zitten 3 stuurhuizen. Ik koos het stuurhuis dat me het beste leek. De rest bracht ik met alle andere 3 of 4 dubbele onderdelen naar de loods. Ik had tenslotte bewegingsruimte nodig. Het stuurhuis dat ik wilde monteren bleek helaas alsnog niet geheel goed te zijn, een stuurkogel stofkapje, een rubbertje, bleek gescheurd.

Gelukkig had ik nog een nieuwe stuurkogel in de voorraad gespot. Tot mijn verrassing bleek deze niet de juiste afmetingen te hebben. Toen ik laatst even in de loods was om wat ruimte te maken en wat Thema onderdelen op te halen, heb ik gelijk een ander stuurhuis gepakt om daarvan een stuurkogel te demonteren. Vandaag was het zover. Het zijn allemaal klusjes van niks, maar het kost erg veel tijd! Stuurkogel demonteren, de boel schoonmaken, betere stuurkogel demonteren, schoonmaken, ontroesten, in de primer zetten, aflakken, monteren, stuurhuis schoonmaken, bevestigingsbeugels schoonmaken, ontroesten, invetten, rubbers van de bevestigingsbeugels schoonmaken, monteren…

Stuurhuis Lancia Montecarlo

Tadaa! Een fris en goed functionerend stuurhuis. Klaar om te monteren. Helaas kon ik dat vandaag nog niet doen, ik moet eerst nog die holle ruimte waar hij in komt schoonmaken.

Ik verlegde mijn aandacht naar de laatste roestplek die ik nog moest behandelen. Daar waar ik een nieuw stukje dorpel ingelast heb, is de plaat van de carrosserie aangetast. Daar is vroeger ook al eens aan gelast en flink geplamuurd. Via het interweb kocht ik een spuitbus in Rosso Vivo/Chiaro (152). De kleur die de auto heeft en krijgt. Vandaag werd deze bezorgd, tijd om die te gaan gebruiken! Nadat ik alle prut met de flex en schuurschijf had verwijderd heb ik de plek schoongemaakt en ontvet. Vervolgens in de Fertan gezet. Over 24 uur kan het in de epoxy en dan afgelakt worden. Nu zal ik wel nauwkeuriger moeten werken, ik moet alles afplakken dat ik niet wil sprayen. Het is midden in de motorruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je het een leuke blog? Share, like of subscribe!