Een steuntje

Als je deze blog trouw volgt kun je je wellicht nog herinneren dat een steuntje waarop het luchtfilterhuis rust, afbrak tijdens de plaatsing van de motor met bak. Nu ik het inlaattraject van de motor herstelde, moest dit steuntje weer terug. Dat werd lastiger dan verwacht.

Vanmiddag had ik vrij genomen omdat ik mijn Thema Turbo16V aan zijn nieuwe eigenaar over ging dragen. Hiervoor moest ik naar de loods en dat combineert niet met werken. Heel prettig dat dit project nu uit mijn hoofd gedeletet kon worden. De tweede Montecarlo komt daarvoor in de plaats. Op de terugweg kocht ik bij de automaterialenzaak een slang met een binnendiameter van 22mm voor de carterontluchting naar de inlaat. Natuurlijk met passende klemmen. Ook kocht ik een voorraadje nippel dopjes en een doorzichtige slang om later de remmen goed te kunnen ontluchten. Zonder doorzichtige slang is dat niet te doen, je ziet dan niet de luchtbellen stromen. Vanwege de warmte wachtte ik tot vanavond om aan de auto te werken. De rit naar de loods had ik gebruikt om weer een hele sliert overbodige onderdelen mee te nemen. De klusplek is daardoor weer ruim. Klaar om de auto voor het eerst naar buiten te rijden. Maar eerst dat steuntje.

Ik had alles voorbereid, het staal wederzijds blank gemaakt, twee gaten geboord in het steuntje om opvul lassen te zetten en het lasapparaat geïnstalleerd. Bij de eerste poging bleef het steuntje niet zitten. De las pakte niet in beide metalen. Alleen op het steuntje kwamen de rupsen terecht. Opnieuw dus. En nu sloeg ik eerst de carrosserie balk plat omdat die een beetje bol stond, en deed ik hetzelfde met het steuntje. De metalen bleven domweg te ver van elkaar. Poging twee ging perfect. Met een kwastje frummelde ik wat grondverf over het blanke metaal en vervolgens monteerde ik het luchtfilterhuis op een passend rubberen ringetje in het nieuw opgelaste steuntje. Ik schat dat ik hier al een uur mee bezig was. De slang van de carter ontluchting zou ik dan wel even snel kunnen doen. Helaas werkte dit ook anders. Ik kon er niet goed bij waardoor ik van onder de auto de slang op de ontluchtingspijp achterop het blok moest frummelen. Toen deze ook zat was de motorruimte bijna klaar! Er ontbreken nog twee boutjes in het deksel van de inlaat op de carburateur, daarin zitten speciale boutjes die ik nog niet aangetroffen heb in de voorraad.

Lancia Montecarlo Motorruimte

Ik durf het vinkje gereed al met potlood te zetten. De overgebleven stroomkabels worden nagenoeg allemaal niet in gebruik genomen. Het zijn aansluitingen van het milieusysteem dat op de Scorpion zat. Dat komt niet op mijn auto. Ik moet nog wel de aansluiting op de sensor van de achteruitrijverlichting herstellen, deze is afgebroken en moet ik opsolderen. En het lichtje van de motorruimte doet het nog niet. De aan-uit schakelaar mist zijn steuntje. En die trof ik niet aan in de voorraad en ga ik ook niet herstellen. Ik zet er wel een aan/uit knopje in, dat werkt ook handiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je het een leuke blog? Share, like of subscribe!