Helder zicht

De achterruit zit geplakt in de sponning. Om dat netjes te krijgen is er heel wat voorbereiding nodig. Gelukkig wilde mijn dochter helpen. Ze hield de ruit stevig in de sponning op de plek waarop hij uiteindelijk vastgeplakt moet worden. Ik tekende vanaf de buitenkant met een stift de sponning rondom af. Dat gaf me exact de maat van het gedeelte van de ruit dat in de kit terecht zou komen. Ook kon ik die lijn gebruiken om de ruit met precisie af te plakken.

Lancia Montecarlo achterruit afplakken

Rondom de sponning deed ik hetzelfde. Het idee is dat ik de kit op het randje van de ruit kan zetten, vervolgens de ruit in de sponning kan drukken en al het overtollige kit kan gladstrijken waarna ik de afplak tape verwijder en hopelijk een hele strakke voeg krijg. Dat is de theorie. Nu de praktijk! Met Bison Polymax heb ik al meer ruiten met succes gelijmd. Het is een heel makkelijk verwerkbare kit met een lange levensduur. Nadat ik alles zorgvuldig had ontvet heb ik de kit in een dikke rups aangebracht op de ruit. Samen hebben we de ruit netjes in de sponning uitgelijnd waarbij hij aan de bijrijderskant op een rubberen steuntje moest staan omdat hij daar een paar millimeter omhoog moest. Mijn dochter hield de druk erop en ik monteerde een lijmklem om de ruit te fixeren zodat hij kon drogen. Met mijn vinger, dat werkt toch het beste, heb ik de kit mooi in de sponning gedrukt en de afwerking optimaal gemaakt. Daarna kon ik de tape verwijderen en dat ging goed! Het resultaat is verbluffend. Helemaal mooi geworden!

Lancia Montecarlo achterruit gemonteerd

Ook heb ik vandaag de vloerbedekking met een hogedrukreiniger schoongemaakt, die ligt nu te drogen. Het interieur heb ik voorzien van de laatste stukjes dreunmat en ook helemaal leeg gehaald. Als de vloerbedekking droog is kan hij er in. Omdat alles onderdelen nu overzichtelijk in een doos zitten had ik geen moeite met het vinden van de afwerklijst die langs de onderkant van de achterruit moet. Die kan ik dus gaan monteren zodat de hoedenplank hierop aangesloten kan worden. Gaat lekker zo! In de fotogalerij heb ik weer alle foto’s geplaatst. Kijk daar dus voor meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je het een leuke blog? Share, like of subscribe!