Klokken

Een auto opbouwen die al jaren in de opslag staat betekent heel veel schoonmaken. Zo ook vandaag. Ik wilde erg graag de klokken monteren in het dashboard en daarvoor moest ik die unit uit elkaar halen en grondig schoonmaken. Je bent er al snel een uur zoet mee. Als je dan de klokken monteert weet je direct weer waarom je het ook al weer doet; wat een leuk dashboard wordt het!

Lancia Montecarlo klokken gemonteerd

Omdat ik lekker in de schoonmaakflow zat heb ik ook meteen de achterruit opgefrist. De randen heb ik met een scheermesje afgekrabd, daar zaten verfresten op. De ruit werd weer als nieuw. Ook de achterplaat die tevens hoedenplank is glimt weer. Wat een stof verzamelt zich op de onderdelen. De ruit heb ik gepast in de sponning. Hierdoor ontdekte ik dat er nog teveel kit in de sponning zit. Dat moest eerst weg. Met een Stanley mes kon ik het met enige moeite wegsnijden. Het leverde veel rubber rotzooi op maar ook een goed passende achterruit. De voorbereidingen voor het plakken gaan morgen verder.

Lancia Montecarlo ontrubberen

Ook wat kleinere klusjes gedaan: de vergrendeling van de kofferklep gemonteerd en getest, de versnellingsbaksteun achter gemonteerd, de handremkabel voorbereid voor montage en een stukje kabelboom in de motorruimte goede gelegd zodat de benzine meter aansluitingen gedaan kunnen worden. Stapje voor stapje sluit ik van alles aan op de kabelboom totdat er hopelijk geen stekkertjes meer over blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je het een leuke blog? Share, like of subscribe!