Neusband

De neus van de auto wordt bepaald door de kunststof neusband. Deze maakt de karakteristieke neus af met twee zijstukjes, de koplampen en de grille. Ondanks dat ik mijn voorraad een paar keer doorzocht had, kon ik de bevestigingsbeugeltjes van de neusband niet vinden. Een aardige mede liefhebber besloot me te helpen en deze beugeltjes nieuw te maken. Eigenlijk zouden ze vrijdag al bezorgd worden, maar PostNL besloot dat zaterdag ook wel goed was. De maker van de beugeltjes was erg tevreden over het resultaat, ik ook! Hij leverde ze geschilderd en met alle bevestigingsmaterialen, chapeau!

Lancia Montecarlo Beugeltjes neusband

De neusband heeft uitsteeksels aan de onderzijde die met dit beugeltje vastgezet kunnen worden. De hoogte kun je afstellen met een indraaibaar rubber. Natuurlijk wilde ik meteen aan de slag met monteren. Ik was zo benieuwd naar hoe de auto eruit zou zien! De eerste poging ging echter compleet de mist in. De neusband was niet mooi uitgelijnd en de zijkanten ook niet. Ook de koplampen wilden niet lekker op hun plek, drama. Ik heb geleerd dan gewoon te stoppen, op een ander moment lukt het wellicht wel.

Vanavond was dat moment. Ik heb alles weer gedemonteerd en de beugeltjes iets losgemaakt. Toen kon ik de neusband mooi uitlijnen en vastzetten. Helemaal perfect zal het nooit worden aangezien de bagageklep een beetje krom staat en de koplampruimte van de bestuurderszijde al eens een ongeluk verwerkt heeft waardoor het allemaal net niet lekker past, maar ik vond het steeds mooier worden. De zijkanten van de neusband kon ik redelijk mooi uitlijnen met de bovenkant en de koplampen vonden gemakkelijk hun plek. Bijna vergat ik de massakabels van de koplampen aan te leggen, ik zag het net niet op tijd, waardoor ik de lampen er weer uit moest halen. Tenslotte kon de grille op zijn plek. Tot mijn verrassing paste deze niet! Hij bleek tegen de koplampen aan te komen. Tsja, daar zit je dan. Met geen mogelijkheid kon ik dat ooit goed krijgen. Ik besloot daarom de grille maar af te zagen. Dat zie je nu niet meer, maar hij paste gelukkig wel meteen!

Lancia Montecarlo Neus Klaar

Voor de foto heb ik even twee ledlampjes achter de koplampen gehouden, dat geeft net iets meer smoel. Ik ben dus best ver gekomen. Natuurlijk moeten er nog allemaal kleine klusjes gebeuren, zo zal ik me op het afmaken van het interieur gaan storten, en moet de kabelboom in de motorruimte totaal aangesloten worden. Een geduldig werkje. Daarna koelwater, olie, benzine en….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je het een leuke blog? Share, like of subscribe!