Opgeladen

De vrije dag heb ik goed kunnen besteden. Goede vrijdag dus. Vanochtend begon ik met het wegslijpen van de lasrups in de goot van het voorscherm. Eerst leek het niet op te schieten en dacht ik er uren mee zoet te zijn. Met een licht voorover gebogen werkhouding is dat een garantie op pijn in mijn rug. Gelukkig bleek doorzetten te werken. Ik heb er zeker anderhalf uur aan gewerkt totdat het resultaat voor mij naar tevredenheid was. Er moet nog wel wat plamuur overheen om het helemaal strak te krijgen, ik volstond met een dun laagje grondverf tegen het aanroesten.

Vervolgens moesten alle carrosseriedelen geplaatst worden. Het spannendst was natuurlijk de kofferklep. Aangezien ik het voorscherm verplaatst had, was ik erg benieuwd hoe de naad er nu uit zou zien. Nou, dat viel niet tegen! Ik denk dat ik hem het beste heb gekregen, wat gezien de positie van het scherm, mogelijk was. Je ziet toch duidelijk dat de auto met de hand gebouwd is. De kanten zijn absoluut niet symmetrisch. En ja, dat hoort wel een beetje bij die Italianen. Zelfs bij PininFarina dus. Daarna de motorklep en vervolgens heb ik van beide kleppen de ontgrendelingskabels aangesloten. Wel handig om ze open te kunnen krijgen. Tenslotte de beide deuren. Deze gingen moeiteloos op hun plek en heb ik ruwweg goed gehangen. Straks komt dat helemaal goed.

Ter voorbereiding op de reis van morgen, de auto gaat helemaal naar het zuiden van het land, heb ik eerst de lichte ambulance opgehaald in Zutphen. Dat is dichtbij de loods dus kon ik direct veel overbodig spul meenemen en daar achterlaten. De garage wordt erg leeg zo. Ik heb dan meer dan genoeg ruimte om de motor de komende twee weken geheel aan te pakken. Thuis heb ik met mijn dochter de kar de garage ingereden en dat paste gelukkig. Het hield niet over maar dat is geen probleem. Vervolgens de auto erop gezet, de carrosserie nog een keer helemaal schoongemaakt en alle deuren en kleppen vastgezet met een stukje noppenfolie ertussen om beschadigingen te voorkomen. Hij staat er mooi bij!

Lancia Montecarlo op de autoambulance
Lancia Montecarlo op de autoambulance

Morgen de boel vastsjorren. Op naar de spuiter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je het een leuke blog? Share, like of subscribe!