Opruimen

Wat is nou leuk om te doen op een zonnige maar frisse voorjaarsdag? Lekker naar buiten natuurlijk! Genieten van het leven en de bloemetjes. Voordat ik de deur uit kon heb ik eerst flink opgeruimd. Eén van de grote dozen heb ik leeggehaald en die staat klaar om weggegooid te worden. De inhoud van de overgebleven 3 grote dozen heb ik verdeeld in twee dozen spullen die ik nu niet nodig heb en een doos met alles er in dat ik waarschijnlijk nog moet gebruiken. Met hulp van mijn dochter was daarna de auto snel afgeladen en kon het genieten van de natuur beginnen… een ritje naar mijn opslagloods.

Op gepaste afstand praatten we bij met de boer en hebben we alles uitgeladen. Ook heb ik wat onderdelen meegenomen die ik nog miste. Bijvoorbeeld de behuizing van de verlichtingsknop. Ook de achter remmen demonteerde ik en wat klein spul zoals de ophanging van de uitlaat.

Vanavond heb ik maar weinig gedaan. Ik zag dat een van de bevestigingen van de bestuurdersstoel ontbrak. Vervelend want dat is een boutje dat in de bodem van de auto verstopt zit. Tijd om het lasapparaat te voorschijn te halen en zelf een boutje in de bodem te gaan lassen. Het werk moest gedaan worden in een holle ruimte en dat gaf wat restricties in mijn bewegingsvrijheid. Het is uiteindelijk gelukt, er zit een functionele bout in de bodem.

Lancia Montecarlo nieuwe bevestiging stoel

Je ziet dat ik eerst de plek met een flex ontdaan heb van vulmiddel en verf. Je ziet de strip al liggen die ik maakte, een strip uit een staalplaat waarop ik een moer laste. Ik boorde er eerst een gat in en zette een bout door het gat vast met een andere moer, zo bleef de vast te lassen moer netjes voor het geboorde gat zitten. Daarna het stripje in het grotere gat gefrummeld en tenslotte op zijn plek vastgedraaid waarna ik de geboorde gaten kon gebruiken om puntlassen te leggen. Het ziet er weer stevig uit en kan weer jaren mee. Natuurlijk is het inmiddels geverfd maar dat heb ik niet meer op de foto gezet.

Lancia Montecarlo nieuwe bevestiging stoel

In het digitale werkplaatshandboek dat ik kocht zit ook een kleurenschema van de kabelboom. De kabelboom is vrij ouderwets en heeft bijvoorbeeld niet op elke kabel een stekker die maar op 1 ding aangesloten kan worden. Voor de lichtknop liggen er gewoon 5 draden te wachten. Achterop de knop van de verlichting staan echter lettercodes en samen met het kleurenschema krijg je dan door waar welke stekker geplaatst moet worden. Theoretisch zou de verlichting het dus weer moeten doen!

Lancia Montecarlo Verlichtingsknop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je het een leuke blog? Share, like of subscribe!