Remleidingen

Zoals ik al eerder schreef is goed gereedschap het halve werk.Ik kocht na veel beraad en zoekwerk de felsset van Weber Tools; de WT-2045. Een set die ook in en op de auto te gebruiken is zodat je eenvoudig remleidingen kunt repareren.

Lancia Montecarloe felsset rempleidingen

Met hulp van YouTube leerde ik de werking van deze set en lukt het me nu feilloos mooie koppelingen te persen aan remleidingen. Ik vind het toch makkelijk om hem nu op de bankschroef te zetten, dan is het werk overzichtelijker. Omdat ik een koppeling (die naar het verdeelblokje achter) niet correct gemaakt had kon ik met deze set dit eenvoudig herstellen en de leiding voorzien van een nieuwe, geslaagde koppeling zonder deze te demonteren! Als extra heb je nog nodig een buizensnijder; je moet altijd exact recht en haaks de leiding doorsnijden, ik gebruik er gewoon eentje die ik ook voor koperen waterleidingen gebruik, en een ruimend boortje om de kraag die ontstaat in de leiding weg te halen. Ook schuur ik de leiding licht om eventuele onregelmatigheden te verwijderen. Misschien dat ik er een instructiefilmpje van maak.

Na wat persen en meten zijn de werkzaamheden aan de remleidingen achter afgerond. Tot aan de remkrachtverdelers zitten de leidingen op hun plek. Op de foto de leiding rechtsachter.

Lancia Montecarlo Remleidingen klaar

Via een bekende uit het Lancia netwerk heb ik een adres van een goede spuiter gekregen. Hij levert mooi werk en kon zich vinden in mijn opdracht. Hij gaat de Montecarlo schuren waar nodig en de buitenzijde spuiten. Hij begint op 18 april en is in twee weken klaar. Helaas verwacht ik dat onze trip naar Italië niet doorgaat vanwege de Corona perikelen. Toch denk ik dat de Montecarlo rond die tijd gewoon klaar is! Vanaf de 18e kan ik mijn aandacht vol aan de motor geven zodat deze bij terugkeer van de auto direct gemonteerd kan worden. Tot de 18e vooral gasgeven op het afbouwen van de binnenzijde!

4 gedachten over “Remleidingen

    1. Yup, dat was wel mijn streven! Op 2 mei klaar bij de spuiter; snel de laatste dingen opbouwen en dan gaan! Helaas is dat scenario nu onwerkelijk geworden. De trip gaat niet door verwacht ik. Wel in mei de NL editie doen natuurlijk, bij voorkeur in de MC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je het een leuke blog? Share, like of subscribe!