Tussengas

Net toen ik bezig was met het prepareren van een nieuwe remleiding belde de spuiter. Hij had in zijn hoofd zitten dat ik de auto dit weekend zou brengen, terwijl de afspraak op het weekend erna stond. Op zich geen probleem, voor beiden niet. Toch maar contact gezocht met de verhuurder van de “lichte” auto ambulance. Hij heeft de kar beschikbaar. Vrijdag kan ik hem komen halen. Mooi. De auto gaat dus een week eerder gespoten worden. Leuk nieuws maar wel reden om even flink tussengas te gaan geven.

Het voornaamste is dat de auto op zijn wielen moet staan en dat ik daarvoor de remmen wilde monteren. Dat scheelt namelijk weer in het opkrikken van de auto op een later moment. Nu kon ik er nog mooi bij. Om de remmen aan de voorkant af te kunnen maken waren er nog 2 remleidingen nodig en moesten de nieuwe remslangen gemonteerd worden. Naar voorbeeld van een setje gedemonteerde stalen remleidingen heb ik de nieuwe leidingen vorm gegeven. Ik hergebruikte de veer die rondom de leiding zit in de wielkast en ook plaatste ik het rubberen dopje dat de leiding beschermt bij de carrosserie doorvoer. Voor de rest moest ik het zelf verzinnen aangezien de leidingen naar de nieuw geplaatste rembekrachtiger lopen. Her en der kon ik nog wel wat bevestingspunten van remleidingen hergebruiken zodat het er enigszins origineel uitziet. De remslangen monteren was in ieder geval een feestje. Mooi spul. Ik moest wel de bevestigingsbeugel ruimer maken omdat er op de originele slangen een afgevlakt stukje zit.

Lancia Montecarlo Goodridge remslang voorzijde

Dat neem ik echter graag voor lief, de bevestiging met een moer op de remslang is veel steviger dan de originele bevestiging met een soort clipje. Nog even getest of er geen rare krachten op de remslang komen bij maximale stuuruitslag, dat was gelukkig niet zo. Met de andere zijde ook gemonteerd konden de beide voorwielen erop en is de voorkant klaar voor de spuiter. Achter moet ik nog even wachten op remblokjes. Als die binnen zijn kunnen de klauwen erop.

Vervolgens ben ik ook begonnen met het afmonteren van de bekleding van de kofferbak. Ik heb echt het idee dat ik in de afrondende fase terechtkom, al is dat schijn natuurlijk. Het begint er allemaal wel echt uit te zien.

Lancia Montecarlo kofferbak

Vanavond begin ik met het linker voorscherm. Zoals ik al schreef zit die niet helemaal goed gemonteerd. Eerst haal ik het vulmiddel weg in het gootje tussen kofferbak en scherm om daarna het scherm aan de bovenzijde los te maken. Daarna kan ik het opnieuw, mooi uitgelijnd, vastzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je het een leuke blog? Share, like of subscribe!