Veilig

Gelukkig heeft de Montecarlo geen uitgebreide veiligheidsvoorzieningen. ABS, airbags, gordelspanners, allemaal dingen die de auto alleen maar complex maken. Gordels zitten er wel in, althans nu, ik heb ze gemonteerd. De auto voldoet daarmee aan de minimale eisen voor de bescherming van de inzittenden.

Ik begon met het leggen van tapijt. Na de afwasbeurt van gisteren was het tapijt nu opgedroogd. De laatste aansluitingen op de verwarmingsunit heb ik gemaakt, behalve de aansturing van de kachelkraan. Ik had een vermoeden hoe deze bevestigd zou moeten worden en dat vermoeden klopte. Dat zag ik echter pas net toen ik een onderdelenplaat erop nasloeg. Het had wat voeten in de aarde om de kabelbediening goed vast te krijgen, zeker omdat je werkpositie erg onhandig is. Ik lag op mijn rug in de auto met mijn hoofd in de voetenruimte van de bijrijder en met mijn benen tegen de achterwand aan. Hierna heb ik de bekabeling aan de kant gelegd en de vloerbedekking aangebracht. Vooral het stukje rondom het gaspedaal was erg lastig goed te krijgen. Voor de rest ligt het er knap bij. Ik vervolgde met de middenconsole en wilde daarna de gordel clips, daar waar de gordel ingeklikt wordt, gaan monteren. Helaas, en dat zie je vaker bij oude auto’s opknappen, het was geen plug and play. De gaten in de bekleding zaten zeker 10 cm verkeerd. Blijkbaar is de bekleding toch afkomstig uit een ander type. Om dit op te lossen ben ik in het bestaande gat gedoken en heb met mijn vinger gevoeld waar de moer in de carrosserie gelast zit. Daar heb ik met een schroevendraaier een gat in de bekleding geduwd en dit met de kleinste 7-gatenzaag tot een mooi rond gat gepromoveerd. Daarna ging het monteren van de clips gemakkelijk. In de hoedenplank zitten nu ook de gordelautomaten, net als de strip waarin de hoedenplank klikt. Alles is klaar dus om de achterwand met hoedenplank te monteren!

Lancia Montecarlo Veiligheidsvoorzieningen

Ook de gaten voor de bevestiging van de gordels aan de andere kant van de clips zit verkeerd, die moet ik dus nog aanpassen voordat de gordels helemaal klaar zijn. Dat kan pas als de achterwand zit, de gordels steken daar doorheen namelijk, ik zal ze dus eerst door de achterwand moeten geleiden. Trouwens, voor het totaalbeeld; een foto van het interieur:

Lancia Montecarlo interieur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je het een leuke blog? Share, like of subscribe!